Deep Heat sprej
Zagrijava bolno područje i uklanja mišićnu bol

Deep Heat sprej je sprej za ublažavanje bolova i zagrijavanje, namijenjen primjeni na koži.

 

Namijenjen je za ublažavanje mišićnih bolova, bursitisa i tendinitisa, uključujući reumatske bolove, nagnječenja, uganuća, fibrozitis, lumbago i išijas. Može se upotrijebiti prije i nakon vježbanja.

TERAPIJSKE INDIKACIJE

Preporuča se kod reumatskih bolova, lumbaga, istegnuća i uganuća, ishijalgije i ukočenosti.

SASTAV
  • metil-nikotinat………….. 1.6%
  • 2-hidroksietil salicilat……. 5.0%
  • metil salicilat…………. 1.0%
  • etil salicilat……….. 5.0%
NAČIN UPOTREBE I DOZIRANJE

Prije uporabe protresti. Pritiskom na raspršivač raspršiti 2-3 puta po bolnom mjestu, s udaljenosti 10-15 cm. Koža brzo upija Deep Heat sprej te dolazi do pojave topline i smanjenja bola.

NUSPOJAVE

Ukoliko se gel primjenjuje kroz duže vrijeme i na većoj površini kože, ne može se isključiti mogućnost sistemskih nuspojava. Na mjestu primjene može se javiti blago crvenilo, svrbež i osip. Kod slučajnog gutanja potrebno je potražiti neodgodivu liječničku pomoć. U slučaju bilo kakve nuspojave potrebno je obavijestiti liječnika ili ljekarnika.

POSEBNE NAPOMENE

Primjenjuje se samo za vanjsku uporabu. Treba izbjegavati udisanje i kontakt s očima.

Kod raspršivanja po vratu i ramenima treba zaštititi lice. Sprej se najprije primjenjuje u malim količinama, jer kod nekih osoba može uzrokovati neugodno žarenje (osobito onih sa osjetljivom kožom ili nakon vruće kupke). Ne smije se primijeniti na oštećenoj koži niti kod djece ispod 5 godina starosti. Sprej treba držati izvan dohvata djece!

OPREMA: Doza sa 150 ml.

UPOZORENJA

Doza je pod pritiskom i ne smije se izlagati direktnom sunčevom svjetlu niti temperaturi iznad 50°C. Ne smije se bacati na otvoreni plamen niti raspršivati u otvoreni plamen ili na užarene materijale.

Preparat je zapaljiv!