Uzmite Deep Relief i zaboravite bol

 

Lokalno primijenjen nesteroidni protuupalni lijek za posljedicu ima značajno smanjenje rizika od vrlo ozbiljnih nuspojava.

 

Osjetili ste bol u mišićima ili zglobovima. No, prije nego što posegnete za tabletom, ovoga puta pokušajte ukloniti bol uz pomoć lokalnog pripravka, uz pomoć Deep Relief gela. Budite sigurni da ste izabrali učinkovitu terapiju s najmanje nuspojava.

Što su lokalni analgetici?

Lokalni analgetici su proizvodi koji se primjenjuju preko kože s ciljem ublažavanja i/ili uklanjanja boli i nelagode u mišićima, kostima i zglobovima. Najveću skupinu lokalnih analgetika čine nesteroidni protuupalni lijekovi, koji se mogu primjenjivati oralno (tablete, kapsule), parenteralno (injekcije, infuzije) ili lokalno (kreme, masti, gelovi, sprejevi). Oralna i parenteralna primjena nose znatan rizik od vrlo ozbiljnih nuspojava kao što su probavne smetnje (npr. gastritis pa sve do krvarenja iz probavnog sustava zbog ulkusne bolesti), reakcije preosjetljivosti, oštećenja bubrega ili jetre. Zašto onda riskirati?
Danas iskustva govore da se lokalno primijenjen nesteroidni protuupalni lijek lokalno dobro apsorbira i postiže visoku koncentraciju na mjestu djelovanja bez visokih koncentracija u plazmi, što za posljedicu ima značajno smanjenje rizika od nuspojava.

Što je Deep Relief gel?

Deep Relief gel je lokalni analgetik. Kao glavne djelatne tvari sadrži nesteroidni protuupalni lijek – ibuprofen koji djeluje protuupalno i analgetski te levomentol koji trenutno hladi, maskira osjećaj boli i relaksira bolno područje. Kao pomoćne supstancije dodani su diisopropanolamin koji služi kao “nosač” ibuprofena kroz kožnu barijeru te etanol koji pospješuje hlapljenje levomentola, a ujedno odmašćuje površinu kože, a sve u svrhu boljeg prodiranja ibuprofena.

Zašto je drugačiji?

Deep Relief je jedini preparat na tržištu koji je po svom sastavu kombinacija nesteroidnog protuupalnog lijeka s levomentolom. Upravo ovakav sastav osigurava brz i dugotrajan učinak. Dolazi u formi gela, ne masti i nije ga potrebno umasiravati. Može se kombinirati s peroralnim oblicima. Klinički je dokazano da redovita uporaba Deep Relief gela smanjuje dnevnu dozu tableta za ublažavanje bolova. Dokazana je i njegova učinkovitost primjenom u fizikalnoj medicini (uz terapijski UZV).

Kome je namijenjen?

Deep Relief gel je zbog svog jedinstvenog sastava namijenjen svima koji pate od bolova u mišićima, kostima i zglobovima! Mogu ga koristiti mlađi i stariji. Indikacije za primjenu su akutna bolna stanja kao npr. ozljede uslijed padova, udaraca, istegnuća i uganuća zglobova, sportske ozljede, ali i kronične bolesti u osoba koje boluju od degenerativnih bolesti zglobova ili pak reumatskih tegoba. Kod svih ovih bolnih stanja, Deep Relief može biti glavno terapijsko sredstvo ili pomoć drugim oblicima terapije.

Kako ga koristiti?

Gel se nanosi na bolno mjesto 3 puta dnevno, uz najmanji razmak između nanošenja od 4 sata. Nije ga potrebno umasiravati, već samo utrljati do upijanja. Ne savjetuje se uporaba okluzivnog zavoja. Preporuča se koristiti ga kroz
5-7 dana.

Kada ga ne smijemo primijeniti?

Deep Relief gel, kao i druge lokalne pripravke, ne smijemo primijeniti na oštećenu ili upaljenu kožu. Prilikom primjene treba izbjegavati dodir sa sluznicama (očima, ustima), a nakon primjene dobro oprati ruke. Ne savjetuje se u djece mlađe od 14 godina i osoba preosjetljivih na neku od djelatnih tvari.

Više o DEEP Relief-u

Deep Relief gel

– Jedini lokalni analgetik dvostrukog djelovanja
– Dvije djelatne komponente osiguravaju trenutno ublažavanje boli (levomentol) i produljeni protuupalni i analgetski učinak (ibuprofen)
– Koristi se kod svih akutnih i kroničnih bolova mišićno-koštanog sustava.
– Jednostavan za uporabu, nije ga potrebno umasiravati

Isprobajte i sami njegov dvostruki učinak, olakšajte svakodnevicu i zaboravite bol!

Preuzeto sa: Vašezdravlje.com
Autor: Martina Topolovec, mr. pharm.